Stříbrná mince American Silver Eagle 1 oz (1989)

Sběratelský unikát - mince American Eagle, nejpopulárnější mince světa historického ročníku. Jedná se o oficiální stříbrnou minci USA. Díky tomu má status zákonného platidla s nominální hodnotou. Mince American Eagle razí US Mint, která zároveň garantuje ryzost a hmotnost mince.

Stříbrná mince American Silver Eagle 1 oz (1989)
Stříbrná mince American Silver Eagle 1 oz (1989)Stříbrná mince American Silver Eagle 1 oz (1989)
Vyprodáno

1989
ročník

US Mint
emitent

40,6 mm
průměr

2,98 mm
tloušťka

1 tr. unce (31,10 g) Ag
hmotnost

99,9% Ag
ryzost

BU
provedení

5203327 ks
emisní náklad

20 ks
počet kusů v balení

500 ks
počet mincí v boxu

1 USD
nominální hodnota

Mince patří pro sběratele do nejžádanějšího období 86-89 a proto se jich k prodeji vyskytuje jen velmi omezené množství.

American Silver Eagle (mince Americký stříbrný orel) je oficiální stříbrná mince USA. Díky tomu má status zákonného platidla s nominální hodnotou (která je však zanedbatelná ve srovnání s reálnou hodnotou mince). Mince Silver Eagle razí US Mint (americká státní mincovna), která zároveň garantuje ryzost a hmotnost mince. Tato mince je ražena od roku 1986 a je tedy nejstarší státem emitovanou a garantovanou stříbrnou mincí.


Po estetické stránce jsou stříbrné mince Silver Eagles považovány za nejkrásnější stříbrné mince na světě. Vyobrazení "kráčející svobody" na lícní straně navrhl světoznámý designér Adolph A. Weinman v roce 1916. Tento design byl původně použit na stříbrných půldolarech z let 1916 - 1947. Na rubu je heraldický orel z návrhu Johna Mercantiho z roku 1986.

Stříbrné mince American Silver Eagles jsou absolutně nejžádanější stříbrné mince na světě. Na trhu tvoří samostatnou kategorii. Pravidelně se stává že mincovna US Mint není schopna pokrýt obrovskou poptávku po těchto mincích. Prémium na stříbrných mincích Silver Eagle je stabilně nejvyšší ze všech jednouncových mincí, včetně těch emitovaných dalšími státy (Kanada, Rakousko,...).

PRO PRAVIDELNÉ MENŠÍ NÁKUPY VYUŽIJTE SPOŘENÍ DO STŘÍBRNÝCH MINCÍ A ZLATÝCH SLITKŮ

Vyprodáno
Váš dodavatel rodinného stříbra - již od roku 2009.
Drahé kovy?
Silverum!
Garance zpětného výkupu.
Tradice
Více než 15 let na trhu.
Výhodné ceny
Garance původu a ryzosti kovů.